Hermes vluchtte uit Afghanistan en heeft nu succes als comedian, met dank aan Hans Teeuwen


Hermes vluchtte uit Afghanistan en heeft nu succes als comedian, met dank aan Hans Teeuwen

Hermes Ahmadi treedt op donderdag 14 december op in de Weeffabriek met zijn show U bevindt zich hier. Onder een nieuwsartikel van Hermes verschenen in de media.

Hij was ooit de ‘enige bruine vlek die in Budel door de straten stuiterde’, vertelt Hermes Ahmadi (36) uit Woensel-West met Brabants accent. ,,Ja, dat viel op natuurlijk. Niet iedereen vond het even leuk, zoals de Lonsdale-jongeren die daar rondhingen. Dat was toen wel een dingetje. Maar over het algemeen waren mensen heel aardig.”

Op zijn tiende kwam hij met zijn ouders en twee zusjes naar Nederland. Omdat er al familie in de buurt woonde, kregen ze een huis in Budel. Het dorp van Hans Teeuwen natuurlijk, een van de redenen dat Ahmadi cabaretier wilde worden. ,,Eind jaren negentig had Hans vier shows gemaakt. Die gingen in mp3'tjes constant de klas rond. Iedereen kende zijn teksten uit het hoofd. Hij wás ook geweldig natuurlijk.”

Queer comedy en expats

Inmiddels is Hermes Ahmadi bijna fulltime bezig met comedy. Hij organiseert de tweemaandelijkse Comedy Night in de Effenaar, waarvan de laatste vijf edities waren uitverkocht. Ook organiseert hij het Tilburgs Cabaret Festival, Engelstalige comedy voor internationals, en is hij in Eindhoven betrokken bij de Queer Comedy Night. En dan treedt hij ook nog zelf op. ‘U bevindt zich hier’ heet zijn eerste avondvullende programma. ,,Ik was een paar jaar voor corona al meters aan het maken. Net toen ik genoeg had kwam de eerste lockdown.”

In de show richt hij zich op rare gewoontes van Hollanders en op de ‘absurde’ Nederlandse taal. ,,Elke uitzondering heeft weer een uitzondering.” Maar rode draad is zijn eigen levensverhaal.

Dit is niet het hele artikel. Meer lezen? Klik op de onderstaande link:

https://www.hln.be/hamont-achel/hermes-vluchtte-uit-afghanistan-en-heeft-nu-succes-als-comedian-met-dank-aan-hans-teeuwen~a34719f7/