Vrijwilligers van AIC aanwezig bij de voorstelling van Fabian Franciscus


Vrijwilligers van AIC aanwezig bij de voorstelling van Fabian Franciscus

De voorstelling van Fabian Franciscus op dinsdag 2 april 2024 valt in de Autismeweek georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). In de Autismeweek vragen zij aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. De Verenigde Naties hebben 2 april zelfs uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day). Wij zijn dan ook bijzonder trots dat Fabian, zelf bekend met autisme, in deze week Ă©n dag naar de Weeffabriek komt.

Om meer aandacht te vragen voor autisme zullen ervaringsdeskundige vrijwilligers van AIC De Peel/Helmond en AIC Eindhoven met een stand voor en na de voorstelling aanwezig zijn voor al uw vragen rondom autisme.

Zij stellen zich graag alvast even aan je voor.

Mogen wij ons even voorstellen…AIC EINDHOVEN & AIC DE PEEL -HELMOND

Een AIC locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

3) Thema bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een bepaald thema rondom autisme besproken dat van te voren is aangeven.

4) Lezingen. Regelmatig worden er lezingen gegeven door deskundigen op het gebied van autisme.

Kijk voor meer info ook op www.nva-nb.nl

AIC Eindhoven en AIC De Peel Helmond heten je welkom bij hun stand op dinsdag 2 april voor en na de voorstelling van Fabian Franciscus om kennis te maken en je te informeren over wat wij voor je kunnen betekenen.

Graag tot dan!